خالی ماندن صندلی دانشگاه ها دلایل زیادی از جمله ناتوانی در پرداخت شهریه هر ترم، انتخاب رشته اشتباه، مسافت دانشگاه محل قبولی و عدم علاقه به رشته پذیرفته شده دارد. نحوه ثبت نام در صندلی های خالی معمولا از طریق تکمیل ظرفیت یا ثبت نام بدون کنکور صورت می گیرد که از طریق سایت سنجش و یا سایت دانشگاه آزاد اعلام می گردند.
برای مشاوره دلایل خالی ماندن صندلی دانشگاه ها و نحوه ثبت نام در آن ها
برای مشاوره دلایل خالی ماندن صندلی دانشگاه ها و نحوه ثبت نام در آن ها
معمولا پس از برگزاری کنکورهای کشوری شاهد خالی ماندن ظرفیت پذیرش برخی از رشته های دانشگاهی هستیم. خالی ماندن صندلی دانشگاه دلایل زیادی دارد که می توان آن ها را به دلایل شخصی داوطلب و همچنین شرایط تحمیل شده بیرونی وی تقسیم بندی کرد. به هر حال پس از خالی ماندن این صندلی ها، دانشگاه ها تصمیم به پذیرش دانشجویان جدید می گیرند تا به نحوی این ظرفیت ها تکمیل شوند.
برای ثبت نام در صندلی های خالی دانشگاه ها می توان با اطلاع از انواع شیوه پذیرش دانشجو آشنا شد. معمولا برگزاری تکمیل ظرفیت، ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی و یا پذیرش بدون کنکور از جمله روش های تکمیل کردن ظرفیت خالی دانشگاه ها است. به همین دلیل برای آشنایی داوطلبان با انواع شیوه پذیرش در این رشته ها قصد داریم در ادامه به بررسی دلایل خالی ماندن صندلی دانشگاه ها و نحوه ثبت نام در آن ها بپردازیم.
این روزها قبول شدن در کنکور بسیار آسان تر از سال های پیش شده است. چرا که امروزه تعداد دانشگاه ها افزایش یافته و داوطلبان با هر رتبه و ترازی می توانند وارد یکی از دانشگاه های کشور شده و در رشته مورد قبولی خود تحصیل کنند.
اما مشکل از جایی شروع می شود که برخی از داوطلبان تنها علاقه مند به قبولی در دوره های روزانه کنکور سراسری هستند. یعنی در صورت قبولی در یکی از رشته های شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و یا آزاد اقدام به ثبت نام نهایی در دانشگاه نکرده و صندلی خود را خالی می گذارند.
البته تنها علاقه مندی به دانشگاه های برتر و دولتی کشور نیست که سبب خالی ماندن صندلی سایر دوره ها می شود، بلکه دانشگاه های شهریه پرداز نیز به علت مبلغ شهریه ای که در هر ترم تحصیلی از دانشجویان دریافت می کنند کمتر مورد استقبال داوطلبان کنکوری قرار می گیرند.
ظرفیت سازی بی رویه در دانشگاه های کشور از جمله دیگر دلایل خالی ماند صندلی دانشگاه ها در کشور است. طرفیت سازی یا ساخت بی رویه واحدهای دانشگاهی سبب شده که ظرفیت پذیرش برخی از رشته ها بیشتر از نیاز دانشجویان باشد و اینگونه با وجود ثبت نام داوطلبان کنکوری در آن رشته ها، اما باز هم شاهد خالی ماندن برخی از ظرفیت ها هستیم.
برخی دیگر از دانشگاه ها نیز به علت داشتن شرایط خاص پذیرش، تعداد داوطلب محدودی را در نوبت دعوت به مصاحبه کنکور قرار می دهند و سرانجام از بین آن ها ممکن است تنها تعدادی از افراد شرایط لازم برای ورود به آن دانشگاه را داشته باشند. لذا سایر صندلی های آن دانشگاه خالی می ماند تا به شیوه های دیگر نظیر تکمیل ظرفیت پر شوند.
ظرفیت رشته هایی که در آینده داوطلب و یا در بازار کار طرفداران چندانی ندارد نیز اغلب خالی می ماند. اما در مقابل تقاضای برخی از رشته های کاربردی که اولین آن رشته های پزشکی است، روز به روز رو به افزایش است. به همین دلیل است که وزارت علوم در حال تصمیم گیری برای افزایش ظرفیت رشته های پزشکی و همچنین غیر پزشکی مورد تقاضای داوطلبان است و رشته های بدون متقاضی را کم کم از برنامه درسی دانشگاه ها حذف می کند.
افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه های علمی کاربردی، پیام نور، غیرانتفاعی و برخی دوره های مجازی نیز در خالی ماندن صندلی دانشگاه ها بی تاثیر نیست. اما سوال اینجاست که چگونه می توان داوطلبان را برای ورود به دانشگاه و تکمیل ظرفیت های خالی تشویق کرد؟
خالی بودن صندلی دانشگاه ها برای آن دسته از داوطلبانی که با وجود ثبت نام در کنکور، هنوز موفق به قبولی در دانشگاه ها نشده اند، یک مزیت بزرگ به حساب می آید. چرا که می توانند به شیوه های مختلف از جمله بدون کنکور به راحتی وارد رشته تحصیلی مورد علاقه خود شده و مانند سایر دانشجویان ادامه تحصیل دهند.
در این بخش قصد داریم شیوه های مختلف اطلاع از صندلی های خالی برخی از دانشگاه ها را توضیح داده و سپس نحوه ثبت نام در آن ها را ارائه دهیم.
اولین و در دسترس ترین راه برای پر کردن صندلی های خالی دانشگاه ها، برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت کنکور است. در این فرآیند، سازمان سنجش دفترچه ای را در اختیار داوطلبان قرار می دهد که در آن اسم رشته ها، دانشگاه ها و تعداد ظرفیت خالی هر یک مشخص شده و داوطلب امکان انتخاب رشته های مورد علاقه خود را دارد.
البته مرحله تکمیل ظرفیت مخصوص داوطلبانی است که در کنکور ثبت نام کرده و مجاز به انتخاب رشته شده اند. این دسته از داوطلبان پس از ثبت نام در تکمیل ظرفیت می توانند نتایج خود را مشاهده کرده و در صورت قبولی به ادامه تحصیل در رشته پذیرفته شده بپردازند.
پذیرش بدون کنکور داوطلبان نیز ویژه افرادی است که می دانند با ثبت نام در کنکور سراسری امکان قبولی ندارند و یا چون دارای معدلی بالا می باشند، مطمئن هستند که در رشته ای خوب به صورت بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی پذریرفته می شوند.
معمولا ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی دوبار در سال در رشته های دارای ظرفیت خالی دانشگاه ها برگزار می شود و داوطلبان با ثبت نام در هر یک از آن ها می توانند در رشته/گرایش مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند.
دانشگاه علمی کاربردی نیز هر ساله در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته به صورت بدون آزمون در دو نوبت دانشجو می پذیرد. ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی از طریق اطلاعیه های سایت سازمان سنجش منتشر می شود و داوطلبان در موعد مقرر اجازه ثبت نام در آن ها را خواهند داشت.
این نوع پذیرش مخصوص داوطلبانی است که در کنکور شرکت کرده و هنگام دریافت کارنامه نهایی خود با واژه «ذخیره» روبه رو می شوند. ثبت نام ذخیره دانشگاه آزاد از طریق سایت همان دانشگاه انجام می شود و مدتی بعد نتایج پذیرش اعلام می گردد.
با توجه به مطالب گفته شده، به داوطلبانی که در یکی از کد رشته های کنکور سراسری پذیرفته شده اند توصیه می شود در صورت علاقه به ادامه تحصیل، در رشته مورد نظر ثبت نام کنند. معمولا پس از گذشت یک ترم و آشنایی با رشته قبولی، داوطلب به آن علاقه پیدا می کند. در غیر اینصورت می توان برای کنکور سال بعد مطالعه کرد و شانس خود را مجددا آزمود.
البته دانشجویان باید این نکته را نیز در نظر بگیرند که در صورت پذیرش در دانشگاه و گذراندن چند ترم تحصیلی، اگر قصد ثبت نام در کنکور را داشته باشند و در نهایت بخواهند در رشته دیگری تحصیل کنند می بایست از رشته فعلی خود انصراف دهند. انصراف از دانشگاه نیز دارای هزینه های سنگینی است که اغلب داوطلبان از پذیرفتن آن سر باز می زنند.
در انتها به داوطلبان توصیه می شود در انتخاب رشته کنکور نهایت دقت را داشته باشند. چرا که سرنوشت آن در گرو انتخاب رشته و ادامه تحصیل در رشته ای با بازارکار مناسب است. در صورت پشت کنکور ماندن ممکن است انگیزه خود را از دست داده و دیگر علاقه ای به ادامه تحصیل نداشته باشید. بنابراین پیش از انتخاب رشته حتما با مشاوران صحبت کنید.
کارشناسان سامانه مشاوره هیوا آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص صندلی خالی دانشگاه ها را در اختیار داوطلبان گذاشته و آن ها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی هیوا راهنمایی نمایند. همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی هیوا می توانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.
✔️ شهریه دانشگاه ها، ظرفیت اضافه در رشته های بدون متقاضی، اصرار داوطلبان به قبولی در دوره های روزانه و موارد ذکر شده در متن مقاله از جمله دلایل خالی ماند صندلی دانشگاه ها می باشد.
✔️ ثبت نام در ظرفیت های خالی دانشگاه ها با شیوه های مختلف بدون کنکور، تکمیل ظرفیت و.... انجام می شود که در متن مقاله توضیح داده شده است.
✔️ داوطلبان پشت کنکوری می توانند با مطالعه منابع رشته خود، برای سال بعد برنامه ریزی کرده و مطابق متن مقاله برای قبولی اقدام کنند.
برای مشاوره دلایل خالی ماندن صندلی دانشگاه ها و نحوه ثبت نام در آن ها
برای مشاوره دلایل خالی ماندن صندلی دانشگاه ها و نحوه ثبت نام در آن ها
سلام دانشگاه آزاد شهر ما در رشته پرستاری ظرفیت دارد ، می توانم بدون کنکور ثبت نام کنم ؟
سلام . با وجود خالی ماندن صندلی دانشگاه ها ، در رشته پرستاری بدون کنکور پذیرش صورت نمی گیره .
سلام من دانشجوی روزانه هستم ، می توانم در کنکور 1401 شرکت کنم ؟
سلام . شما دانشجوی دانشگاه روزانه هستین بنابراین نمی تونین در کنکور سراسری 1401 شرکت کنین .
سلام در رشته مامایی بدون کنکور میشه تحصیل کرد ؟
سلام . تحصیل در رشته مامایی در هیچ دانشگاهی بدون قبولی در کنکور امکان پذیر نیست .
سلام الان می شود برای ترم بهمن در دانشگاه ثبت نام کرد هر دانشگاهی باشد مهم نیست
سلام . الان امکان ثبت نام در هیچ دانشگاهی وجود نداره ، حتی در صورتی که صندلی دانشگاه ها خالی باشه .
سلام صندلی پزشکی دانشگاه آزاد خالی بماند میشه بدون کنکور ثبت نام کرد ؟
سلام . خالی ماندن صندلی پزشکی دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه ها بدون کنکور تکمیل نمیشه .
مقالات منتخب سردبیر
منتخب های خواندنی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 290000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©